Европа е страхотна дестинация за лятна ваканция – кой не обича слънчев уикенд на Френската Ривиера или вила на скалите на гръцките острови? И въпреки всичките си летни прелести, Европа може да предложи точно толкова и през есенните месеци.

В Италия през есенния сезон се наблюдава отстъпление от брега и акцент върху вътрешните съкровища, с които страната е толкова известна.

Горе в тосканските хълмове, есента е време за прибиране на реколтата, период на голяма радост и празник за всички. Никога свежите аромати на Тоскана не са по -изразени, отколкото през септември и октомври, когато трюфели, кестени и артишок се използват на върха на тяхното качество.

Можете също така да участвате в усилията за прибиране на реколтата за вино (ранна есен) или маслини (късна есен), преживяване, което ще ви накара да се почувствате като тосканец!

Това е по -приятно време за разглеждане на италианските градове. Силните летни жеги, които покриват Рим, намалват, което улеснява отбелязването на многото му забележителности в списъка ви. Галериите на Флоренция са много удобни, а един ден по каналите на Венеция ще ви се стори като приказка, която не искате да свършва. В страни като Германия, Австрия и Чехия есента слива красивата природа с фантастични фестивали. Баварските Алпи в Южна Германия са идеалното място да се насладите на променящите се цветове, с ослепително червени и златни листа, покриващи хълмовете. Температурата за туризъм е перфектна: прохладно, но същевременно и достатъчно топло, за да се насладите на цял ден на открито. Разбира се, Октоберфест е голямо събитие както за местните жители, така и за посетителите, като повече от шест милиона души присъстват на фестивала всяка година.

Много хора смятат Прага за най-красива в началото на есента, тъй като дърветата по реката променят цвета си и по-тежките чешки храни стават по-подходящи за прохладното време. Това е само върхът на сезонния айсберг – пълни сме с идеи и нямаме търпение да ги споделим с вас!