Тази съблазнителна дестинация в Индийския океан е истински неустоима, от примамката на великолепни вилни курорти с изчерпателни услуги и удобства. Малдивите са група от острови, намиращи се в Индийския океан. Страната се състои от 1192 острова, които се простират на дължина от 871 километра. Докато страната обхваща площ от приблизително 90 000 квадратни километра, само 298 квадратни километра от това са суша.

Уникалната география на страната хипнотизира посетителя. Рифове, които предлагат цветни ивици, малки острови, подобни на бижута, оградени с най-белия мек пясък, заобиколен от най-чистите плитки води, които човек може да си представи. Само 200 от островите са населени, няколко избрани на всеки от атолите са курорти, а някои от островите се използват за промишленост и земеделие.

Красотата на Малдивите не е само над водата. Малдивите са дом на около пет процента от рифовете на планетата, които идват с експлозия от цветове, допринесена от меките и твърди корали, които ги образуват. Рифовете са дом на хиляди видове риби. Примамвани от богатите хранителни вещества, които се вливат в течението, големите пелагични риби като манта и китови акули също правят Малдивите свой дом.